Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Ken je de liefdestaal van je partner?

De meeste mensen zijn wel bekend met de 'Vijf talen van de liefde', bedacht en beschreven door Gary Chapman. Zijn boek is wereldwijd al meer dan 11 miljoen keer verkocht! Ken je de vijf talen van de liefde nog niet, lees dan zeker even verder. Ken je ze al wel? Dan is een korte opfrisser altijd handig en wellicht geven mijn tips je weer nieuwe inspiratie! Wil je de test zelf doen? Dat kan (gratis) op deze website: https://liefdestalen.nl/ 

Het leuke van de liefdestalen is dat ze niet alleen toepasbaar zijn op liefdesrelaties, maar ook voor vriendschappen, contact met collega's of de relatie met je kinderen. 

Wat zijn de vijf talen van de liefde?

  1. Bevestigende of positieve woorden
  2. Tijd en aandacht (kwali-tijd)
  3. Dienstbaarheid (iets voor de ander doen)
  4. Cadeautjes
  5. Lichamelijke aanraking

Ik heb recent de test gedaan met een aantal studenten van de minor Liefde Seks en Erotiek die ik begeleid. Ik had verwacht dat het geven van cadeautjes hoog zou scoren bij de vrouwen, maar bij de meeste kwam deze op plek 4 of 5! Zo zie je maar weer dat cliché's niet altijd waar hoeven te zijn ;). Hieronder geef ik per liefdestaal een paar leuke tips zodat jij je liefde kan laten zien aan je partner op een manier die bij hem of haar past.

1. Bevestigende of positieve woorden

Ook als het geen Valentijnsdag is kan je een lief kaartje sturen naar je geliefde. Tegenwoordig kan dat natuurlijk heel makkelijk digitaal, maar misschien is een handgeschreven kaartje net even wat specialer. Schrijf dus een lief kaartje of een mooie brief aan je partner. Beschrijf waarom je van hem of haar houdt, wat je mooi vindt aan de ander en wat diegene voor jou betekent. Of herinner je partner aan een mooi moment dat jullie samen hebben gehad. Bewaar de kaart of brief, want het is heel leuk om op een later moment nog eens terug te lezen.

2. Tijd en aandacht

Deze liefdestaal gaat verder dan alleen 'dingen' samen doen. Het gaat erom dat je echt de tijd neemt voor je lief en hem of haar jouw onverdeelde aandacht geeft. Misschien vinden jullie het fijn om samen een mooie wandeling in de natuur te maken (zonder de kinderen!), of doe een leuk spelletje thuis, ga lekker uit eten, organiseer een romantische avond thuis... ideeën genoeg. Het is in ieder geval belangrijk dat je laat zien dat je de volledige aandacht voor de ander hebt. Dus zet vooral even die telefoons uit! Vind je het lastig om gespreksonderwerpen te bedenken? Of wil je verrast worden door een vraag waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen? Kijk dan eens naar de vragenkaartjes van Openhartig. Hiermee ontdek je ongetwijfeld weer nieuwe dingen bij elkaar, zelfs al ben je al 20 jaar getrouwd!

3. Dienstbaarheid

Een goede verdeling van taken of een vast rollenpatroon kan heel handig zijn in een relatie. Maar heb je een partner die als liefdestaal dienstbaarheid heeft, dan zal diegene het enorm waarderen als je iets doet wat hij of zij niet verwacht. Hoe fijn is het als je thuis komt en de was ligt schoon en opgevouwen in de kast of er staat een lekkere maaltijd klaar op tafel, terwijl je dit niet verwacht. 

Zo hebben we thuis ook een vast rollenpatroon. Ik doe vrijwel altijd de was en mijn man kookt vaak. Maar ik heb echt een hekel aan sokken opvouwen. Als ik dan een keer boven kom en ik zie dat mijn man uit zichzelf een stapel sokken weg zit te vouwen dan wordt ik daar heel blij van en ben ik me er extra van bewust dat hij dit uit liefde voor mij doet. 

4. Lichamelijke aanraking

Voor veel mensen een onmisbare liefdestaal! Maar het hoeft niet altijd over seks te gaan. Tegen elkaar aanliggen op de bank, elkaar kriebelen of een lekkere stevige knuffel als je uit je werk komt, allemaal dingen waar je van geniet als dit je liefdestaal is. Wil je eens goed de tijd nemen voor deze liefdestaal? Plan dan een middag of avond vrij, zorg dat de kinderen uit huis zijn (of diep slapen). Bestel een lekkere erotische massageolie in onze webshop en geef de ander een uitgebreide (erotische) massage. Weet je niet zo goed hoe je dit moet doen? Hier heb ik een handleiding voor geschreven:

5. Cadeautjes

Er zijn talloze mogelijkheden om je geliefde te verrassen als hij of zij dit als primaire liefdestaal heeft. Het hoeft niet altijd iets nieuws of iets heel groots te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar iets tweedehands (lekker duurzaam!) of een kleinigheidje (een rode roos, doosje bonbons, sushi, lekker flesje wijn...).

Wil je iets geven op het gebied van erotiek aan je partner? Maar weet je niet wat hij of zij leuk zou vinden of zou willen proberen? Dan mijn ultieme tip: Plan een avond vrij, steek een romantisch kaarsje aan, zorg dat de huishoudelijke taken gedaan zijn. Scroll samen door mijn webshop, bekijk artikelen of lees een paar blogs. Gebruik dit om samen te bespreken wat je wel of niet aanspreekt, wat je zou willen proberen of welke dingen je misschien absoluut niet wilt. Probeer open te staan voor de ander. Misschien vind je zelf iets wel helemaal niks maar is het wel een verlangen van je partner. Praat erover met elkaar en kijk of je toch een manier kan vinden om samen nieuwe dingen te ontdekken. Wie weet komen jullie wel voor leuke verrassingen te staan! En je hoeft niet lang te wachten, want als je voor 23.00 uur nog besteld, kan je er de volgende dag al van genieten ;)

Heb je iets aan mijn tips gehad? Of heb je zelf een leuke tip voor de lezers van mijn blog? Laat gerust een reactie achter!

Liefs,

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.