Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Singles en seks

Als eigenaar van een christelijke erotiekshop krijg ik met regelmaat vragen van klanten. Soms zijn het hele praktische vragen over een bestelling – ‘Wordt het wel echt discreet verzonden?’ – maar ik krijg ook regelmatig vragen van mensen die op zoek zijn naar advies of gewoon even hun verhaal kwijt willen, omdat ze anders nergens terechtkunnen.

Af en toe krijg ik weleens de vraag waarom wij ons alleen op christelijke stellen richten. Christelijke singles hebben toch ook seksuele gevoelens? En hoe zit dat dan als je gescheiden bent? Zo mailde een klant die net een scheiding achter de rug had dat haar behoefte aan intimiteit was gebleven en ze dit nu erg miste.

Het is inderdaad zo dat we ons primair alleen op (christelijke) stellen richten. Een doelgroep die wij goed kennen en dat is daarom ook waar we onze blogs en producten voornamelijk op richten. Maar dat betekent niet dat we van mening zijn dat je als christen single geen seksuele gevoelens mag hebben of daar niet naar mag handelen. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit binnen veel gezinnen en kerken een lastige discussie is. Laat staan hoe je hier zelf over denkt of over voelt. Het is heel begrijpelijk dat je hier als christen je twijfels maar ook je verlangens in kan hebben.

God heeft seks gemaakt en het past bij ons als mens om seksuele gevoelens te hebben. Het is aan ons om daar met een gezond verstand mee om te gaan. Ik denk persoonlijk dat het heel normaal is om je eigen lichaam te leren ontdekken bij het opgroeien. Seksualiteit is niet iets wat je van de ene op de andere dag aan kunt zetten. Net als met andere dingen moet je dit stapsgewijs ontdekken.

Dat betekent ook dat je leert hoe je lichaam reageert op seksuele handelingen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die bij zichzelf weten hoe ze tot een orgasme kunnen komen (lees: hun eigen lichaam hebben leren kennen), dit ook makkelijker wordt wanneer ze seks hebben met hun partner. En voor mannen is het zo dat een regelmatige zaadlozing de kans op prostaatkanker verkleint. Het is erg jammer dat we van zelfbevrediging zo’n taboe hebben gemaakt.

Ik denk dat het voor bijvoorbeeld tieners, singles, gescheiden mensen en mensen die hun partner hebben verloren een uitdaging is om erachter te komen hoe je op een prettige manier invulling geeft aan je eigen seksualiteit. En dit is voor iedereen verschillend. Ik geloof niet dat het verkeerd is om van jezelf te genieten. Het is wat anders als je niet meer zonder kunt, het een opvulling is van leegte of als het uiteindelijk leidt tot een verslaving. Maar dat is met heel veel andere dingen in het leven, zoals alcohol en werk, niet anders.

Ben je op dit moment alleen en heb je het gevoel dat dit een issue is in je leven? Breng dan je verlangens en wensen bij God. Hij weet als geen ander wat je nodig hebt en heb je wel een partner, probeer dan niet te snel je oordeel klaar te hebben over dit onderwerp en verplaats je in de ander.

Els Gouman

1 Reactie

Sylvie

Sylvie

00 12/09/22, 2022

Blij om een andere kant te lezen die eigen komt met mij gedachten over zelfbevrediging als alleenstaande en niet telkens die taboe er rond te krijgen, je mag dat niet of je ga in zonde enz…,

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.