Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Seks en zwangerschap

Onlangs sprak ik een goede vriendin van mij die vertelde dat ze weer in verwachting was. Wat een enorm gaaf nieuws was mijn eerste reactie. Aangezien ze nog erg vroeg in haar zwangerschap was vertelde ze  dat ze er samen nog weer even een beetje aan het idee moesten wennen. Haar man zag er met name tegen op dat hij de intimiteit tussen hun zou gaan missen.

Ik kon haar gelukkig geruststellen en enthousiasmeren door te vertellen dat mijn ervaring hierin totaal anders is geweest. Natuurlijk was ik de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap sneller moe en had ik meer (nacht)rust nodig. Maar toen ik zelf een aantal vrouwen uit onze gemeente sprak aan het begin van mijn tweede zwangerschap leerde zij mij dat wij vanuit de Genade een zwangerschap ook totaal anders mee mogen maken. Immers alles is al gedragen aan het kruis toch?! Wow wat een gave ontdekking. Het was net of er een sluier voor mijn ogen werd weggehaald. Dus het mag ook anders?

En wat gaaf de tweede zwangerschap was ook echt totaal anders dan  de eerste zwangerschap. Ik heb juist enorm mogen genieten van de seks tijdens deze zwangerschap. Doordat de kleine bekkenbodem meer doorbloed is en je onderkant wat meer opgezwollen kun je door penetratie een orgasme ervaren. Terwijl normaal gesproken dit bij mij niet het geval was. Dus een totaal nieuwe ervaring. We hebben een leuke opwindende zwangerschap beleefd. En ik stond er zelf vaak verbaasd  van te kijken hoe vaak ik zin had om met mijn man te vrijen.

Aangezien mijn twee bevallingen enorm vlot en snel verliepen zonder inscheuren of iets dergelijks, konden we ons seksleven na de bevalling weer snel oppakken. Uiteraard wel na de 6 verplichte weken die de verloskundige en kraamverzorgster ons op ons hart drukte om te wachten.

Natuurlijk komt het ook bij veel vrouwen voor dat ze nog lang na hun bevalling pijn ervaren tijdens de seks of er helemaal nog niet aan durven beginnen. Wat misschien een goede tip zou zijn is om d.m.v. kegeloefeningen je spieren te trainen. Dit wordt zelfs door de verloskundige aangeraden. 

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Kun jij nieuwe aanstaande moeders nog tips geven? Of vrouwen die juist wat mindere ervaringen hebben in de seks tijdens hun zwangerschap een bemoedigende boodschap meegeven?

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.