Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Gebruik je fantasie!

Sinds ik aan mijn opleiding hbo-seksuologie ben begonnen, beginnen mijn ervaringen en al eerder opgedane kennis op zijn plek te vallen. Zo schreef ik eerder in de blog  “genieten doe je met alle vijf de zintuigen” over het zintuig horen. Hoe veel ‘voornamelijk’ vrouwen zelfs tijdens de seks hun gedachten nog bij een boodschappenlijstje hebben of angst hebben dat de kinderen wakker zullen worden. Allerlei belemmerende gedachten die het zin in seks krijgen niet echt bevorderen.

Je hoeft je hierover absoluut niet schuldig te voelen, zo zit je als vrouw nu eenmaal in elkaar. Daarin verschillen wij vrouwen ten opzichte van mannen, ze zeggen niet voor niks: "mannen komen van Mars en vrouwen van Venus". Het gros van de mannen kan nu eenmaal op het moment dat jullie samen lekker in bed liggen en hun hoofd op seks ingesteld is zich hier helemaal op focussen. Neem dat de ander niet kwalijk, maar heb begrip voor het feit dat je als man en vrouw nu eenmaal anders bent gemaakt en geniet van elkaars kwaliteiten.

Lees in deze blog een aantal tips hoe je jezelf kunt helpen om wel de aandacht bij de seks te houden!

Een leuk feitje: volgens het onderzoek van Masters en Johnson is seks is opgebouwd in vier fasen. De zogenaamde seksuele opwindingscurve.  Deze fasen bestaan uit verlangen, opwinding, orgasme en herstel. Deze fasen worden met name binnen de seksuologie veel toegepast en bij therapie gebruikt.

Ik zoom even dieper in op het stukje verlangen. Als jullie (of jij) besloten hebben om er een gezellige avond van te maken, kan het jou als vrouw helpen door vooraf te bedenken hoe jouw avond er uit komt te zien. Gebruik je fantasie door te bedenken hoe jouw man je kust en streelt. Hoe je uitgekleed wordt of dat jouw partner zich verleidelijk uitkleed terwijl je toekijkt. Je kan zelfs fantaseren over een eerder moment dat jullie fantastische seks hebben gehad. Jouw fantasie helpt je hierbij om alvast dat opgewonden gevoel in je onderbuik te krijgen.

Ook tijdens de seks kan het je overkomen dat er toch weer een klusje door je hoofd dwarrelt. Probeer dan ook weer je gedachten te richten op wat je voelt in je lichaam, richt je gedachten op je partner of gebruik je fantasie. Helemaal leuk is als je je fantasie uitspreekt. Door dit uit te spreken kan jij jouw partner nog meer in vuur en vlam zetten en zal hij het alleen maar leuk vinden om jouw fantasie te vervullen.

Veel mooie fantasieën toegewenst!

Els Gouman

 

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.