Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Geplande seks?

Je zal het vast zelf ook in je eigen leven ervaren. Door de drukte van je werk, kinderen, huishouden en sociale activiteiten is je leven al snel volgepland en is er nog nauwelijks tijd voor elkaar of laat staan tijd voor echte intimiteit. Terwijl ik ervan overtuigd ben dat dit juist voor je huwelijk erg belangrijk is. Er wordt altijd geroepen dat communicatie  het belangrijkste is, maar de intimitijd met elkaar ervaar ik als even belangrijk.

Regelmatig plannen we een avondje vrij samen. Laptop uit, telefoon op stil, televisie uit. Zodra de kindjes op bed liggen laten we het bad vollopen, steken we de kaarsen aan, schenken we een wijntje in en kan ons romantisch avondje beginnen.

Ik heb zo’n ontspannen avond van tijd tot tijd echt nodig. Zo hebben we echt even uitgebreid tijd voor elkaar om de dingen met elkaar te delen die echt op ons hart liggen. Maar het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat als we dan in bed liggen er niet nog allerlei actielijstjes door mijn hoofd dwarrelen. Vast wel heel herkenbaar voor veel vrouwen. Ik heb mezelf er weleens op betrapt dat ik, terwijl we de liefde aan het bedrijven zijn,  toch nog even een actielijstje door mijn hoofd spookt. Ik merk dan dat ik weer even bewust de focus op mijn man moet leggen op zo’n moment.

Daarom zijn dit soort geplande avondjes juist zo belangrijk voor mij. Heerlijk even in bad ontspannen en daarna nog een heerlijke massage op bed voordat ons liefdesspel begint. Sinds dat de ideeën en plannen voor onze webshop begonnen zijn, hebben we ook een aantal producten in huis gehaald om uit te proberen. De massagekaars is bijvoorbeeld echt één van mijn favorieten. Een heerlijke ontspannende geur verspreid zich in je slaapkamer en de massage olie is heerlijk warm in plaats van zo’n koude plens olie op je rug. Bij spontane seks sla je het voorspel misschien liever over, maar bij geplande seks is het misschien wel zo dat hoe langer het voorspel is, hoe beter de seks!

Ik geniet inmiddels enorm van onze intimiteit samen. Dit is aan het begin van ons huwelijk ook wel eens anders geweest. Ik heb echt moeten leren dat seks niet alleen lustbevredigend is, maar ik heb geleerd dat mijn man met mij wil vrijen juist omdat hij zoveel van mij houdt en daarom één met mij wil zijn. Ik heb in de afgelopen jaren mogen ontdekken waarom God seksualiteit  voor ons als mensen heeft bedacht. En ik mocht ook leren dat als ik merkte dat ik geen zin had om te vrijen ik dit bij God neer mocht leggen zonder dat dit gelijk een dooddoener was voor de seks. En geloof me dames het werkt echt!

Heerlijk ook om na de seks te merken hoe het onze liefde voor elkaar weer heeft bevestigd. Even een extra knuffel of kus in de loop van de dag of het feit dat je elkaar alleen maar in de ogen hoeft te kijken en één blik al weer genoeg zegt hoeveel we van elkaar houden.

Hoe zit het bij jullie? Heeft spontane seks de voorkeur? Is geplande seks een afknapper? Of moeten we in onze vaak drukke agenda’s juist onze intimitijd inplannen?!

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.