Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Hoe kies je de juiste vibrator?

Hoe kies je de juiste vibrator?
Heel regelmatig krijgen we de vraag van klanten of we ze kunnen adviseren bij het kiezen van de juiste vibrator. Zeker als het de eerste keer is dat je een vibrator of seksspeeltje aanschaft, dan kunnen we ons goed voorstellen dat het lastig is om uit het grote aanbod van toys de juiste keuze te maken. Daarom hebben we een handig stappenplan gemaakt om je te helpen bij het maken van een keuze.

Stap 1: Vibrator op batterijen of oplaadbaar?
Mijn eerste advies is om te kijken of je een vibrator wilt die oplaadbaar is, of dat je er één wilt die op batterijen werkt. Een vibrator die oplaadbaar is, is niet alleen beter voor het milieu, maar vaak ook stiller in gebruik, kwalitatief beter en de gebruiksduur is langer. Je betaalt vaak iets meer ten opzichte van een vibrator met batterijen, maar de kans is groot dat deze langer meegaat. Om bovengenoemde redenen verkopen we bij Intimitijd bijna alleen nog maar oplaadbare speeltjes. 

Stap 2: Formaat en vorm van de vibrator
Zo veel mensen zo veel wensen. Vibrators zijn er in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Heb je nog totaal geen idee of een vibrator iets voor je is dan zou je prima met een kleine vibrator kunnen starten. Een minivibratorkan worden gebruikt om de clitoris mee te stimuleren, maar ook op andere gevoelige zones van je lichaam kan je de vibrator gebruiken. Bijvoorbeeld bij de tepels of de binnenkant van je dijen.

Wil je een vibrator waarbij je bijvoorbeeld je g-spot(erogene zone in de schede) kan stimuleren, dan kun je kiezen voor een grotere, klassieke rechte vibrator of eentje die aan de bovenkant licht gebogen is.
Onder de speciale vibrators vind je ook zogenaamde ‘bunny’ of 'rabbit' vibrators die zowel de g-spot van binnen als tegelijkertijd de clitoris aan de buitenkant stimuleren.

Er zijn ook vibrators die alleen voor stimulatie van de clitoris zijn. Bijvoorbeeld de vlindergevormde vibrator van Nomi Tang. Deze vibrator stimuleert de gehele clitoris.

Leuk feitje: Wist je dat de clitoris niet alleen uit het zichtbare ‘knopje’ bestaat aan de buitenkant van je vagina, maar als het ware als een vlinder door je schaamlippen loopt?


Bron plaatje: https://www.linda.nl/gezond-gezellig/clitoris-feiten-fabels-clit-survivalkit/

Stap 3: Materiaal
De meeste toys worden tegenwoordig gemaakt van zacht siliconen materiaal. Hier en daar vind je nog wel vibrators die gemaakt van plastic. Deze zijn meestal redelijk goedkoop en zo voelen ze ook aan (koud, hard plastic). Siliconen materiaal voelt veel zachter aan op de huid en is dus prettiger in gebruik. In onze webshop vind je daarom vrijwel geen plastic vibrators meer. Waar je wel rekening mee moet houden is dat als een vibrator van siliconen is gemaakt, je geen glijmiddel op basis van siliconen mag gebruiken. Dit tast het materiaal aan. Gebruik bij siliconen toys dus altijd een glijmiddel op waterbasis of een speciaal glijmiddel voor toys.

Stap 4: Keuze in verschillende standen
De meeste vibrators hebben verschillende standen. Een eenvoudige vibrator heeft vaak één tot drie verschillende standen. Wat duurdere vibrators hebben soms wel zes tot twaalf verschillende standen. Zo kan je bijvoorbeeld de intensiteit van de trillingen bepalen (van zacht naar hard), maar ook verschillende vibratie patronen. Zo kan jij zelf instellen wat je prettig vindt en hoe intens jij je orgasme wilt ervaren. Deze vibrator heeft bijvoorbeeld 2 x 7 standen.

Stap 5: Budget
Misschien gek om te eindigen met het budget, maar het is vooral belangrijk dat je iets kiest wat je aanspreekt en past bij je wensen. Vibrators zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar. En zoals met veel dingen is goedkoop, duurkoop. Maar soms kan het juist prettig zijn om met een wat goedkopere variant te beginnen, omdat je vaak nog niet weet welk gevoel het je oplevert en dat je nog niet weet of dit product wel bij je past of niet. Op de overzichtspagina van de toys kan je sorteren op prijs, zodat je de toys kan bekijken van goedkoop naar duur.

Geen vibraties maar luchtpulsen?...
De beste en meest gewaardeerde toy op dit moment is eigenlijk geen vibrator. Dit is namelijk een toy die niet stimuleert door trillingen, maar door luchtpulsen. Er zijn inmiddels meerdere merken die toys op basis van luchtpulsen aanbieden, maar de Womanizer is nog altijd favoriet. Sommige vrouwen vinden de trillingen van een vibrator niet fijn voelen of ervaren dat dit de clitoris juist minder gevoelig maakt. De womanizer heeft een soort kapje die over de clitoris heen valt en raakt de clitoris dus niet direct aan. Door de zuigende werking stroomt er sneller bloed naar de clitoris, wat zorgt voor opwinding en uiteindelijk een intens orgasme. Kwalitatief een zeer goed product en een echte aanrader! Een iets goedkoper alternatief voor de Womanizer is de Air Breeze Pulse van Satisfyer.

Lees ook mijn blog: 'Waarom elke vrouw een luchtdruk vibrator moet hebben'

Laatste tip
De meeste oplaadbare vibrators zijn tegenwoordig ‘fluisterstil’ zoals dat zo mooi heet. Maar ook fluisterstil is nog steeds tussen de 40-50 decibel. Dit staat gelijk aan zacht geroezemoes of het geluid van een koelkast. Vibrators die je niet hoort bestaan dus niet. Als je het geluid van een vibrator storend vind, zet dan een zacht muziekje aan op de achtergrond zodat je minder afgeleid raakt. Of trek de deken eroverheen, dit dempt het geluid een beetje.

Succes met het maken van een keuze! Mocht je er toch niet uitkomen, dan helpen we je graag. Stuur je vraag makkelijk en snel via whatsapp. Het nummer staat bovenaan de website.

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.