Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Vijf tips voor je liefdesleven in lockdown

Ik ben inmiddels de tel kwijt van de weken dat we verplicht thuis moeten blijven. Hoe gek en vervelend de situatie ook is, toch hoor ik steeds meer mensen om mij heen zeggen dat ze ook de positieve kanten ervan proberen in te zien. Geen volle drukke schema’s met sporten, muzieklessen en anders hobby’s van de kinderen of die van henzelf. In een relaxter tempo opstaan en veel tijd met het gezin doorbrengen.

Zelf ervaar ik dit gelukkig ook zo. Ik ben echt super trots op mijn gezin en de manier waarop we dit met elkaar doen. Waar we eerst nog dachten dat verplicht thuiszitten meer tijd zou geven voor andere dingen, merken we nu dat dit in de praktijk nog best tegenvalt. De dagen dat we beiden werken moeten we verdelen omdat de jongste niet naar de opvang kan. Dit resulteert dan weer in regelmatig in de avonden werken. Overdag een kleine baby om je heen en daarnaast nog de andere kinderen helpen met hun schoolwerk geeft niet altijd het gevoel dat we nu extra tijd over hebben.

Het continu bij elkaar zijn en op elkaars lip zitten kan natuurlijk ook zorgen voor de nodige spanningen. Je irriteert je misschien sneller aan elkaar of aan de kinderen. Voor je het weet is er overal spanning, behalve in de slaapkamer ;). Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ik hoop dat veel mensen deze periode positief kunnen benutten door bewust tijd te geven aan je relatie en liefdesleven.

Om je een beetje op weg te helpen heb ik vijf praktische tips voor je:

  1. Communiceer: Benut deze periode voor een goed gesprek over je relatie en om eens stil te staan bij hoe je seksleven er eigenlijk voorstaat. Ken je de (diepste) verlangens van je partner?
  2. Ontdek: In de loop van je leven en relatie ontwikkel je als persoon en je seksleven ontwikkelt daarin mee. Hierin mag je samen blijven ontdekken. Bekijk samen eens onze webshop en loop langs de verschillende producten en categorieën en spreek je hierover naar elkaar uit. Misschien heb jij al wel voor de ander ingevuld dat hij of zij iets wel of niet wilt, maar kom je nog eens voor een verrassing te staan als je het hier samen over hebt.
  3. Plan een seksdate: Het is niet heel goed voor je seksleven om de hele dag je kinderen om je heen te hebben. Dus zet de wekker eens om 06.00 uur voordat de kinderen wakker worden 😉. Of bedenk andere creatieve manieren om even ongestoord van elkaar te kunnen genieten. Heb je bijvoorbeeld een stel tieners in huis, zet ze dan eens een paar uur aan het puzzelen met deze gratis online escape room.
  4. Houd de humor erin: Wordt je dan toch nog een keer gestoord… lach erom en volgende keer beter.
  5. Zet die telefoon uit, zeker als je s' avonds samen in bed ligt. En wist je dat meerdere onderzoeken al hebben aangetoond dat een televisie op de slaapkamer niet bevorderlijk is voor je seksleven?

Blijf gezond en geniet van elkaar!

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.