Free shipping in NL > €49.95 | Discreetly packed

Search

Search

Christenen vragen zich vaak af: 'mag dit wel?'

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg als eigenaar van een christelijke erotiekshop is of 'iets' wel of niet mag (volgens de bijbel of God). Of het nou gaat om het gebruik van een speeltje, het hebben van erotische fantasieën, anale seks, seks buiten het huwelijk of relatie, etc. Het lijkt erop dat we als christenen altijd op zoek zijn naar richtlijnen voor ons leven, zelfs of misschien wel juist als het gaat om onderwerpen die wat gevoeliger liggen. 

In 2016 hebben we een groot onderzoek uitgevoerd waarin we hebben gekeken naar de verschillen in seksbeleving tussen christenen en niet-christenen. Uit dit onderzoek kwam ook al naar voren dat eerder genoemde vraag de belangrijkste was onder christenen, zeker in vergelijking met niet-christenen (bron: EO.nl). 

Natuurlijk zijn er meerdere teksten over seksualiteit te vinden in de bijbel, maar concrete antwoorden op veel praktische vragen vind je er niet. En dan zijn er ook nog enorme verschillen in hoe teksten worden geïnterpreteerd. 

Geen universele handleiding, maar samen ontdekken

Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen anders is en elke relatie uniek is. Er bestaat daarom geen universele handleiding voor wat wel of niet 'acceptabel' is in de slaapkamer. Dit kan namelijk per persoon en per relatie verschillen en ook nog met de tijd veranderen.

Het gaat met name om de vragen; 'wat vind ik fijn' en 'wat zijn mijn grenzen'. Dit is deels een individuele ontdekkingstocht en deels iets waar je samen mee aan de slag kan. Belangrijk hierbij is wederzijds respect en open communicatie. God heeft ons geschapen met verlangens en gevoelens, en het is aan ons om (in onze relaties) te ontdekken wat wel en niet bij ons past. Het draait om het vinden van een balans tussen onze spirituele overtuigingen en onze menselijke verlangens.

Tips om aan de slag te gaan

  1. Open communicatie: Praat met elkaar over jullie verwachtingen, verlangens en grenzen. Wees eerlijk en respectvol in deze gesprekken. (Bijvoorbeeld met de vragenkaartjes van 'Openhartig'

  2. Bijbelse principes: Onderzoek wat de Bijbel zegt over liefde, respect en eenheid binnen het huwelijk. Dit kan jullie helpen om een basis te leggen voor jullie intieme relatie.

  3. Respecteer elkaars grenzen: Het is belangrijk om te weten waar jullie allebei comfortabel mee zijn. Respecteer de grenzen van je partner en dwing niets af.

  4. Probeer nieuwe dingen: Sta open voor het ontdekken van nieuwe aspecten van intimiteit, zolang jullie je er allebei prettig bij voelen. Dit kan de band tussen jullie versterken.

  5. Liefdevolle verbinding: Herinner jezelf eraan dat seksualiteit niet alleen fysiek is, maar ook emotioneel en spiritueel. Het draait om het versterken van jullie liefdevolle verbinding.

  6. Reflectie en aanpassing: Houd in gedachten dat wat jullie fijn vinden met de tijd kan veranderen. Doordat je bijvoorbeeld ouder wordt of doordat de lengte van je relatie toeneemt en verlangens veranderen. Blijf openstaan voor reflectie naar jezelf en naar de ander en bekijk wat  hierin dan nodig is voor praktische toepassing op je liefdesleven. 

Onthoud dat God ons heeft geschapen mensen met seksuele verlangens en gevoelens. Het is aan ons om dit op een respectvolle en liefdevolle manier te verkennen. Dus ga erop uit, ontdek, en geniet samen van deze reis naar een meer intiemere en diepere verbondenheid.

Leave a comment (all fields required)

Comments will be approved before showing up.