Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Valentijn commercieel of....?

Ga maar eens googlen naar het ware verhaal achter Valentijn. Je komt dan diverse versies van het verhaal tegen hoe Valentijnsdag is ontstaan.

Een versie van het verhaal is dat deze dag een belangrijk feest was voor de romeinen. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden, elkaars partner. Toen in Europa het christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden.

Een andere versie van dit verhaal is dat sint-Valentijn die door de Romeinse Keizer Claudius om zijn geloof vervolgd  en opgepakt werd. In de avond voordat Valentijn geëxecuteerd werd, schreef hij zijn eerste valentijnskaart naar zijn geliefde.

En nu?
Veel mensen vinden het een commercieel gedoe. En om eerlijk te bekennen vind ik dat zelf eigenlijk ook wel een beetje. De schappen van de winkels liggen vol met rood getinte cadeaus en online is er zelfs nog meer te bestellen. Er is zelfs een speciale Valentijn startpagina te vinden op internet en ja ook bij intimitijd is er genoeg te koop.

Maar stiekem hoop ik toch elk jaar dat ook mijn lieve man mij, ondanks de achterliggende gedachten van het commerciële gedoe, toch weer een beetje zal verwennen. Sommige mensen hebben nu eenmaal zo’n datum nodig om hun eraan te helpen herinneren om hun lieverd eens extra lekker in het zonnetje te zetten. 

En misschien doe ik er zelf stiekem dit jaar ook weer aan mee. Want ach commercieel gedoe of niet. Heerlijk toch om je lieverd weer eens extra lekker in het zonnetje te zetten.

Wat vind jij?


 

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.