Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Schaamte en onzekerheid in de slaapkamer: vrijen met het licht uit?

Ik (Els) blog de komende periode voor Meet you in the field. Een nieuw platform voor (christelijke) vrouwen in hun dertiger jaren. Voor dit platform schrijf ik over diverse slaapkamerissues. 

Onzekerheid, schaamte en seks: geen fijne combinatie

Als eigenaar van een christelijke seksshop spreek ik regelmatig vrouwen die aangeven dat ze (veel) last hebben van hun eigen onzekerheid en schaamte en dat dit effect heeft op hun seksleven. Een issue waar ik zelf ook last van heb gehad, met name in het begin van mijn huwelijk. 

Onzekerheid, schaamte en seks zijn geen fijne combinatie. Je eigen onzekerheid en schaamte kunnen het genot van fijne seks flink in de weg zitten! Hoe meer je bezig bent met je eigen onzekerheid, hoe minder je kan focussen op het genot dat seks kan geven. Dit kan er zelfs voor zorgen dat je steeds minder of zelfs helemaal geen (zin in) seks meer hebt.

Het is fijn om te weten dat je niet onzeker wordt geboren. Onzekerheid en schaamte is aangeleerd. De invloed van bijvoorbeeld social media, onze opvoeding en onze samenleving in het algemeen is heel groot. Ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, maar je kan wel (deels) van je onzekerheid af komen. 

Meer lezen?

Heb jij last van onzekerheid en schaamte in de slaapkamer? Of heb je een partner die hier last van heeft? Lees dan het hele artikel op Meet you in the field. Hierin geef ik o.a. drie tips waar je zelf al mee aan de slag kan gaan.

 

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.