Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Erotische blauwdruk: waar word jij opgewonden van?

Een erotische blauwdruk wordt ook wel een liefdestaal genoemd. Het vertelt iets over waar jij opgewonden van raakt. Zodra je weet wat jouw blueprint is, kun je jouw verlangens en interesses verder uitbouwen. En ja, dat heeft invloed op jouw seksleven. Maar wat zijn de 5 verschillende blauwdrukken eigenlijk? En waar word jij het meest opgewonden van?

 

Wat zijn erotische blauwdrukken?

Iedereen heeft een erotische blauwdruk. Je draagt een liefdestaal op dezelfde manier met je mee als je DNA. Van te voren is dus eigenlijk al bepaalt waar jij het meest opgewonden van wordt op het gebied van erotiek. De 5 verschillende erotische voorkeuren hebben elk hun specifieke kenmerken. Zodra je weet welke blueprint jij met je meedraagt, zijn er vast dingen die je herkent. Je weet waar je opgewonden van raakt en hoe je het makkelijkst tot een orgasme komt. Het ontdekken van jouw erotische liefdestaal is dus best interessant!

 

Bekend door de Netflix serie Seks, Love & Goop

Misschien was je al bekend met jouw blueprint, of heb je voor het eerst kennisgemaakt met deze term tijdens het kijken van Seks, Love & Goop. De Netflix serie gunt je een kijkje in het dagelijkse leven van verschillende koppels met elk hun eigen “struggles”. Onder begeleiding van professionals leren ze de erotische verlangens van hun partner kennen. Dit leidt ze tot de diepere lagen van intimiteit en vooral, veel meer genot van elkaar én de seks.

Leuk weetje! Goop is een organisatie dat de erotische taboesfeer van seks en erotiek bij koppels wil doorbreken. Initiatiefneemster is niemand minder dan actrice Gwyneth Paltrow.

 

De 5 verschillende blauwdrukken beknopt uitgelegd

Je kunt één of twee van de 5 verschillende erotische blauwdrukken hebben. Elke liefdestaal kent zijn eigen specifieke kenmerken, maar ook een zogenaamde superpower, een turn-on en een shadow. De superpower vertelt je waar jij een ster in bent op het gebied van seks.

Bijvoorbeeld het oraal bevredigen van je partner, een onderdanige houding aannemen of juist de orders uitdelen. De turn-on zegt iets over waar jij vooral opgewonden van raakt. De shadow van jouw blauwdruk representeert dingen waar je mogelijk moeite mee kunt hebben.

Ben je benieuwd naar welke liefdestaal jij spreekt? Dit zijn de 5 verschillende blauwdrukken:

 

1. Sensual

Superpower: je raakt opgewonden van de juiste sfeer. Daarbij gebruik je al je zintuigen, zelfs jouw smaak en geur. Je bent een genieter en laat jouw opwinding versterken door de ambiance. Je laat je tijdens de seks ook graag meevoeren op de klanken van muziek.

Turn-on: je raakt opgewonden van vibraties en versterkingen. Door je één zintuig te ontnemen, bijvoorbeeld zicht of geluid, wordt de ander juist versterkt. Als je deze blauwdruk hebt raak je opgewonden van luchtdruk vibrators, maar ook van temperatuur sensaties.

Producttip: Massagekaars

 

2. Energetic

Superpower: jij wilt uitgedaagd worden in het spel en daarbij zo lang mogelijk een afwachtende houding aannemen. Je houdt van onverwachte aanrakingen en speelsheid. Je kunt tot een orgasme komen door de sensatie en energie, zelfs zonder een aanraking.

Turn-on: je raakt opgewonden en ervaart een diepere intimiteit door te aarden. Jouw ademhaling én die van jouw partner zijn daarbij belangrijk. Des te dieper de connectie met je partner, des te meer opgewonden en intuïtief je raakt.

Producttip: Tickler

3. Sexual

Superpower: als je deze blauwdruk hebt ontspan je het beste met seks. Je raakt snel opgewonden van iemand die voor jou “eye candy” is. De sfeer is daarbij minder bepalend.

Turn-on:kijken naar aantrekkelijke personen of opwindende erotische scenes. Je raakt het snelst opgewonden door de aanraking van je geslachtsdeel. Jouw huid of zintuigen spelen een minder belangrijke rol. Heb je seks met iemand die dezelfde seksuele blauwdruk heeft? Dan worden jullie naast de geslachtsdelen ook opgewonden van andere aanrakingen.

Producttip: Lingerie

 

4. Kinky 

Superpower: Wat voor een ander een taboe is kan voor jou een directe aanleiding zijn voor opwinding. Denk bijvoorbeeld aan kinky speeltjes, zoals tepelklemmen of andere soft bondage speeltjes. Een taboe is voor iedereen persoonlijk. Ook voor jou.

Turn-on:je raakt opgewonden van een stiekeme gedachte. Iets wat voor jou of een ander taboe is, maar wat je stiekem heel kinky vindt. Je raakt in extase door te experimenteren met kinky sextoys en verlegt graag je grenzen.

Producttip: Lorals of zijden 'handboeien' 

5. Shapeshifter 

Superpower:als je deze erotische blueprint hebt bezit je eigenlijk van elke blauwdruk een aantal kenmerken. Je houdt van afwisseling tussen de lakens. Je kunt opgaan in een zwoele sfeer, snel opgewonden raken van een persoon én kinky gedachten hebben. Jouw verlangen naar meer laat je moeiteloos “shiften” tussen de verschillende vormen (shapes) van seks.

Turn-on: je profiteert van de turn-ons van alle erotische blauwdrukken, maar dat geldt ook voor de schaduwkanten.

 

Wat betekent dit voor je seksleven?

Weten wat jouw erotische blauwdruk is kan je seksleven op veel vlakken verbeteren. We krijgen nou eenmaal géén handleiding mee over wat wel wel of juist niet opwindend vinden. Dat moeten we ontdekken. Met een erotische blueprint weet je precies welke gebieden je meer kan verkennen. Deze verlangens kun je verder ontwikkelen en uitbreiden.

Wanneer je weet waar je opgewonden van raakt en waar je grenzen liggen, neemt dit eventuele blokkades weg. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw partner. Hij of zij begrijpt beter waar jouw opwinding vandaan komt. Dit zorgt niet alleen voor meer spanning binnen je relatie, maar brengt ook jullie seksleven naar een heel ander en nieuw level.

 

De Erotische Blauwdrukken (erotic blueprints) zijn bedacht en beschreven door Miss Jaiya, somatisch seksuologe uit Amerika.

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.