Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Genieten doe je met alle vijf de zintuigen

Ik ben enorm enthousiast over dit onderwerp en kijk er al tijden naar uit om hier iets over te gaan schrijven. Elke keer sta ik weer verbaasd over het feit hoe divers seks kan zijn en hoe mooi dit is bedacht en geschapen. Seks is zoveel meer dan alleen een penis en een vagina (om het beestje maar bij het naampje te noemen). Op een bewuste manier je zintuigen inzetten bij seks helpt je om meer variatie in de seks te ontdekken. Zoveel zelfs dat je in je hele huwelijk voldoende afwisseling kan vinden om van elkaar te blijven genieten. Hoezo een sleur in je seksleven?!…  

Horen
Ik hoor van veel vrouwen dat als ze eenmaal in bed liggen, er nog van alles door hun hoofd gaat en ze soms niet uitgedacht raken. Wat hierbij zou kunnen helpen is ontspannende muziek. Op Spotify bijvoorbeeld heb je verschillende kant-en-klare afspeellijsten met romantische muziek. Het helpt je gedachten even uit te zetten en te gaan voelen wat er allemaal in je lijf gebeurd.

Als je met elkaar aan het knuffelen bent, benoem dan eens wat je mooi vindt aan elkaar, fluister lieve woordjes in zijn of haar oor en vertel elkaar hoeveel je van de ander geniet of hoe lekker je iets vindt wat je partner op dat moment doet.

Ruiken
Ook met reuk is zoveel leuks te bedenken. Een lekker geurende slaapkamer of fris gewassen beddengoed kan de zin in seks al doen toenemen. Neem voor de seks een extra douche en zorg dat je lekker ruikend naast elkaar in bed kruipt. Of gebruik eens een massageolie met aphrodisische (lustopwekkende) eigenschappen of een lekker geurend glijmiddel. Er is genoeg te vinden op onze site. Maar wist je dat je eigen lichaam ook geuren afstoot die een bepaalde aantrekkingskracht veroorzaken? Dit zijn feromonen: Het is zelfs zo dat de vrouw tijdens de eisprong bepaalde feromonen afstoot die haar nog aantrekkelijker maken voor haar partner. 

Voelen
Neem uitgebreid de tijd voor het voorspel en ontdek elkaars fijnste plekjes. Gebruik hiervoor niet alleen je handen, maar bijvoorbeeld ook eens je tong of lippen.

Misschien heb je zelf wel een voorkeur voor bepaalde stoffen die je extra opwinden. Mooie zachte lingerie van zijde of misschien houd je wel meer van leer?

Wil je het lichaam van je partner een keer op een andere manier aanraken, gebruik dan eens een tickler. Dit is een soort bundel van zijdezachte kietelveertjes aan een stokje. Dit zorgt voor hele fijne zachte aanrakingen op je lichaam wanneer je deze over je lichaam te laat glijden. Op deze manier kan je extra aandacht besteden aan alle gevoelige erotische plekjes. 

Ook de afwisseling van koud en warm kan je gebruiken om het voelen op een andere manier te beleven. Neem bijvoorbeeld eens een ijsblokje in je mond terwijl je de ander oraal bevredigt. Of wissel het ijsblokje af met een slokje warme thee… een hele nieuwe sensatie!

Proeven
Zelf ben ik niet zo van de slagroom met aardbeien van elkaars lichaam aflikken of elkaar stukjes fruit of chocola voeren tijdens het voorspel. Vind je dit wel lekker, dan is er genoeg te bedenken! Wil je wel iets met een smaakje, maar heb je even geen slagroom of aardbeien in huis? Probeer dan eens de ‘likbare’ olieën die wij onlangs aan onze website hebben toegevoegd. Daarnaast zijn er ook diverse glijmiddelen beschikbaar die ‘likbaar’ zijn. Smaak heeft natuurlijk allemaal met persoonlijke voorkeur te maken. Als jullie samen graag een oester wegslikken voordat je de slaapkamer in gaat is dat natuurlijk ook helemaal leuk.

Zien
Het oog wil ook wat! Een sexy lingerie setje of mooie boxershort doet het altijd goed, maar denk ook eens aan een romantisch versierde slaapkamer met rozenblaadjes op het bed. Of verras je partner door een spoor van waxinelichtjes te maken naar de plek waar jij voor hem of haar klaar ligt… in de badkamer, slaapkamer en… vul zelf maar in. En als je daar toch ligt te wachten, stuur dan een spannende, nog niks onthullende foto van jezelf om de spanning bij de ander te verhogen.

Ik hoop dat je met het lezen van deze blog weer inspiratie en nieuwe ideeën op hebt gedaan.  Geniet van de momenten met elkaar en maak plezier. Blijf ontdekken en je best doen voor elkaar. Een liefdesrelatie gaat niet vanzelf maar vraagt een stukje investering van jezelf in de ander.

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.