Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

De seksbeleving van de man verschilt niet zoveel van de vrouw

Een man heeft altijd zin in seks. Een vrouw heeft altijd ‘hoofdpijn’ (lees: geen zin in seks). Maar de man is dan ook van nature een jager. Hij komt van Mars, zij van Venus. Inmiddels ben ik halverwege de dertig en begin ik me af te vragen: kloppen alle clichés die er over mannen en vrouwen bestaan eigenlijk wel? Heeft een man echt veel meer zin in seks door al het testosteron dat door zijn lijf giert? En klopt het dat ze er niet of nauwelijks onzeker over zijn?

De clichés bevestigd
Tien jaar geleden startte ik de christelijke erotiekshop intimitijd.nl. Mijn focus lag op de verkoop van producten voor vrouwen. Want ik begreep uit contact met mijn klanten dat de vrouw toch minder aan haar trekken komt dan de man. Ook lust de man er wel meer pap van dan de vrouw. Sommige vrouwen hebben nog nooit een orgasme ervaren of weten zelfs niet van het bestaan ervan. Dit geeft meteen aan hoe groot het taboe is dat er op rust… Seks voelt voor veel vrouwen als een verplichting. Genieten is niet echt aan de orde. Allemaal clichés die keer op keer bevestigd werden door de contacten die ik had via mijn webshop. Het motiveert mij alleen maar meer om het onderwerp seks bespreekbaar te maken en producten te verkopen die gericht zijn op de vrouw. Want dat ook zij van seks mag genieten, staat voor mij niet ter discussie.

De waarheid over mannen
De afgelopen jaren ontdekte ik door het runnen van intimitijd.nl ook wat anders. Namelijk dat de man net zo onzeker over seks kan zijn als de vrouw. En dat er voor hem toch ook een hoop gevoelens bij komen kijken. En niet alle mannen hebben een enorme seksdrive en zin om ieder dag met hun partner tussen te lakens te duiken. Seks is niet alleen pure lust, maar ook een manier om liefde te uiten. Mannen kunnen net zo goed als vrouwen onzeker zijn over hoe ze in bed presteren. Ze zijn echt niet altijd gericht op het bevredigen van hun eigen behoeften. Maar vaak juist ook op dat van hun geliefde!

Toys voor hem en haar
In de webshop nam de vraag naar toys die gericht zijn op mannen toe. Dit was reden om het assortiment uit te breiden. Er is veel vraag van mannen die op zoek zijn naar iets dat zowel de man als de vrouw kan bevredigen. Ik vind het een mooie ontwikkeling dat mannen zich hier steeds vaker kwetsbaar in op durven te stellen.
Ik wil je graag aanmoedigen om alle clichés overboord te gooien. Zowel over mannen als over vrouwen. Ga eens met je partner in gesprek over seks. Kijk samen eens rond op mijn website en vertel elkaar wat je leuk zou vinden. Vind je het lastig om hierover te praten? Misschien kunnen de kaarten van Sex Talk je erbij helpen. Ga eens lekker sámen shoppen. Want ook dat hoeft niet per se alleen iets voor vrouwen te zijn…

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.