Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Christelijke seksshop intimitijd in uitzending 'God in de lage landen'

Ernst Daniël Smid gaat voor de vijfde keer op reis door de geschiedenis van de Lage Landen. Hij onderzoekt dit keer in drie afleveringen enkele achilleshielen van het geloof: geld, geweld en seks. In de 3e aflevering komt ook het ontstaan van Intimitijd als christelijke seksshop aan bod.

Geen gevoeliger combinatie dan God, kerk en seks. Jezus zei opvallend weinig over seks, maar de kerk heeft seks al vroeg tot gevaarlijk terrein verklaard. Nodig voor de voortplanting, maar besmet met verderfelijke lust. De reformatie brengt een voorzichtige verandering. Ernst Daniël Smid brengt in deze aflevering ‘vadertje Cats’ tot leven , die heel anders over seks blijkt te denken dan kerkvader Augustinus. Zijn boeken over de vrouw en het huwelijksleven, verlucht met vele plaatjes, staan in veel gezinnen naast de statenbijbel op de schoorsteenmantel. Als de prostitutie in de ogen van Johannes van der Steur te veel ruimte krijgt van de overheid, gaat hij midden in de nacht de hoerenlopers ervan proberen te overtuigen dat ze op de verkeerde weg zijn. Hij moet het regelmatig met een pak slaag of een pot met urine boven op zijn kop bekopen! Maar zijn Middernachtzending zorgt voor heel wat lege peeskamertjes.

Psychiater Kees Trimbos zorgt in de zestiger jaren van de vorige eeuw met zijn KRO-radiopraatjes in katholieke kringen voor verzachting van de kerkelijke seksuele moraal. Op de radio was niet eerder zo openhartig over seks gepraat als door hem. Bovendien waarschuwt hij voor kindermisbruik door priesters, meer dan vijftig jaar voordat naar buiten komt hoe groot dat probleem in zijn tijd was.

Renze Klamer bezoekt met Els Gouman, eigenaar van christelijke erotiekshop Intimitijd, een groothandel in seksspeeltjes.

De uitzending is (helaas) niet meer online terug te kijken...

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.