Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Wat is de liefde heerlijk....

Wat is de liefde heerlijk! Heerlijker dan alle andere dingen waarnaar men kan verlangen. (Hooglied 7:6, HTB) Dit is de trouwtekst die wij, meer dan dertien jaar geleden kozen voor onze trouwdag.

Bij veel mensen is het zo dat de trouwtekst hen al lang op het hart lag, of dat een bepaalde Bijbeltekst al jaren iemands lijfspreuk was. Onze tekst werd toch een beetje uit nood geboren toen bleek dat ik op achttienjarige leeftijd zwanger was van mijn vriend, met wie ik nog maar zeven maanden een relatie had. We wilden wel graag trouwen en hadden drie maanden om de bruiloft te organiseren.

En toch, als ik nu terugblik op de afgelopen dertien jaar dat wij zijn getrouwd zijn, past deze trouwtekst perfect bij ons en blijkt deze toch niet willekeurig gekozen te zijn. De tekst is ons op het lijf geschreven. Naast dat we elkaars beste maatjes zijn, houden wij zielsveel van elkaar en is onze liefde voor elkaar het allerbelangrijkste in mijn leven.

Natuurlijk kent ons huwelijk ook de nodige ups en downs en hebben we het omgekeerde meegemaakt van 1 Korintiërs 13:4-5 en 7: De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan. Alles verdraagt, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

Ik ben namelijk nog steeds weleens jaloers als er een andere mooie vrouw naar mijn man kijkt en ik kan ook echt nog wel boos worden op mijn man als een opmerking van hem verkeerd valt. Maar als ik deze tekst nog eens goed tot mij door laat dringen, besef ik dat we een heel huwelijksleven de tijd hebben om de liefde te ontdekken en tot bloei te laten komen, en alles van elkaar te verdragen, in elkaar te geloven en in onze liefde te blijven volharden.

Een belangrijk aspect van onze liefde voor elkaar is de intimiteit en seksualiteit. Ik ervaar dat seks onze liefde nog sterker maakt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat goede seks bijdraagt aan een goed huwelijk. Onze trouwtekst vind je inmiddels ook terug op onze webshop. Want uit onze liefde is, naast twee mooie kinderen, ook een mooi product geboren. Onze ontdekkingstocht op seksgebied heeft namelijk geresulteerd in het starten van een christelijke erotiekshop en hier schrijf ik met regelmaat een blog over alles wat ik op het gebied van seksualiteit meemaak.

Els Gouman

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.