Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Ontdekkingstocht naar genot: Verken je erogene zones

Ken jij je eigen erogene zones? En die van je partner? Het kennen van je eigen- en je partners erogene zones kan bijdragen aan het verbeteren van de intimiteit tussen jou en je partner, leiden tot meer seksueel plezier en stimuleert je om te experimenteren en ontdekken wat jullie beiden opwindt.

Maar wat zijn erogene zones eigenlijk? Google geeft de volgende definitie:

“Een erogene zone is een gebied van het menselijk lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Deze zones kunnen van persoon tot persoon verschillen.”

Ik zou daarop nog willen aanvullen dat de erogene zones (zeker bij vrouwen) ook van moment tot moment kunnen verschillen. Want de ene keer kan het zijn dat je bijvoorbeeld opgewonden wordt als je in je nek wordt gekust door je partner en de andere keer kan je je zomaar irriteren aan zijn kriebelbaard. Herkenbaar?

Seksueel plezier, voorspel en je erogene zones

Willen jullie allebei genieten van een heerlijke vrijpartij dan is goed voorspel onmisbaar! Zeker voor de vrouw is het belangrijk om hier voldoende de tijd voor te nemen. Vergelijk het maar met een oven die moet opwarmen. Over het belang van voorspel schreef ik eerder al een blog. Tijdens het voorspel gebeurt er van alles in je lijf. De vagina maakt voldoende lubricatie aan om zonder pijn te kunnen vrijen. Schaamlippen zwellen op, je krijgt een erectie, blosjes op je wangen, tepels kunnen stijf worden en je huid wordt sensitiever. Allemaal elementen die horen bij een fijn voorspel. Maar hoe zorg je ervoor dat al deze sensaties ontstaan? Hierbij komen de erogene zones van pas! En zoals google al zei, die zijn voor iedereen anders.

Erogene zones:

Wat zijn de meest voorkomende erogene zones van de man en de vrouw?

  • Genitale zone: het gebied rond de penis en testikels (balzak) bij de man of de clitoris, schaamlippen en vaginale opening bij de vrouw.
  • Borsten en tepels: vooral bij vrouwen zijn deze vaak erg gevoelig, maar vergis je niet, ook bij mannen kunnen de borst en tepels erg gevoelig zijn voor stimulatie en aanrakingen.
  • Nek en oorlellen: veel mensen vinden het lekker als je hier zachtjes kust, likt of bijt.
  • Binnenkant van de dijen: strelingen en kussen aan de binnenkant van de dijen (bovenbenen).
  • Billen: massages, strelingen, of zelfs lichte tikjes kunnen mensen als opwindend ervaren.
  • Voeten en tenen: de een vind het teveel kriebelen, de ander vindt het masseren, strelen, kussen en zelfs likken van de voeten een heerlijke sensatie.

En zo gaat het lijstje nog even door met rug en schouders, achter de oren, je knieholte, etc.

Het zou maar zo kunnen zijn dat jij een hele specifieke plek hebt op je lichaam waarbij je seksuele opwinding ervaart als dit gestimuleerd wordt. Je lichaam is net een nieuwe wereld om te ontdekken. En wat het soms wat ingewikkeld kan maken is dat het ene moment je iets wel lekker vindt, maar een ander moment niet. Frustrerend? Of juist leuk om dat je elke keer weer op zoek kan gaan naar nieuwe plekjes en sensaties?

Opdracht: op zoek naar de erogene zones

Ik heb een leuke opdracht voor jullie samen! Plan een datenight in, zorg dat je lekker schoon gedoucht bent. Pak allebei een vel papier en teken het menselijk lichaam. Kruis op verschillende plekken waar jouw erogene zones zich bevinden en laat dit niet aan de ander zien (of schrijf ze op als je niet kan tekenen ;)). Nu krijgt de ander de opdracht om op jouw lichaam op verkenning te gaan om te ontdekken waar jouw erogene zones zitten die jij het meest fijn vindt op dat moment. Wie het meeste goed heeft ontvangt een heerlijke massage of verzin iets anders leuks.

Tips: Gebruik voor de afwisseling eens een kietelveer. Door de aanraking van zijdezachte veertjes kunnen jullie misschien weer nieuwe plekken en andere sensaties ontdekken. Of gebruik je nagels… blaas zachtjes… doe een blinddoek om... maak de handen van je partner vast, etc.

Iedereen is uniek en dat is niet gek

Iedereen is uniek en heeft daarom ook verschillende voorkeuren. Misschien heb je wel een bepaald verlangen om iets te proberen wat je heel lekker lijkt maar vind je het lastig om dit bij je partner aan te geven. “Wat als de ander dit heel raar vindt? Of dit niet wil doen? Probeer open te communiceren met je partner over wat jullie prettig vinden en wat je fantasieën zijn. Het ontdekken van elkaars erogene zones (en fantasieën) kan de intimiteit en het genot tijdens de seks enorm versterken. Ik wens jullie veel plezier toe in deze leuke en spannende ontdekkingstocht.

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.