Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

De Mythe van het maagdenvlies

Ik (Els) blog de komende periode voor Meet you in the field. Een nieuw platform voor (christelijke) vrouwen in hun dertiger jaren. Voor dit platform schrijf ik over diverse slaapkamerissues. 

 

De Mythe van het Maagdenvlies

 

Over seks doen regelmatig verkeerde ideeën de ronde. Helaas worden deze onjuiste ‘waarheden’ nog steeds doorverteld aan de volgende generatie. Eén hardnekkige mythe wil ik in deze blog onder de aandacht brengen, namelijk die over het ‘maagdenvlies’. Misschien een gek onderwerp voor een platform gericht op vrouwen van 30+. Waarschijnlijk denk je dat het merendeel van de lezers hier al seksueel actief is en daarom geen maagdenvlies meer heeft. Heb ik je gedachten goed geraden? Lees dan vooral even verder!

Bestaat het maagdenvlies wel?

Laat ik bij dezen de mythe maar meteen ontkrachten. Het maagdenvlies zoals veel vrouwen en mannen denken dat het is, is helemaal geen vlies. Veel mensen denken dat er een dun vliesje aanwezig is dat de vagina-ingang afsluit van de baarmoeder. Maar als er een vliesje zou zitten dat de vagina afsluit, dan zou je ook niet ongesteld kunnen worden. De mythe van het maagdenvlies hangt ook sterk samen met de overtuiging dat bij de ontmaagding van de vrouw (de eerste keer penetratieseks) het maagdenvlies scheurt en je daardoor kan gaan bloeden. Maar ook dit klopt niet!*

Het idee dat er bij de eerste keer (penetratie)seks een maagdenvlies zou scheuren en je daarbij zou bloeden, is een negatieve benadering die ik schadelijk vind voor onszelf en onze kinderen. Bij de eerste keer penetratieseks is het namelijk helemaal niet nodig om te bloeden...

Meer lezen?

Wil je weten waarom ik het zo belangrijk vindt om deze mythe te ontkrachten? Lees dan het hele artikel op Meet you in the field. Ik ga onder andere in op de invloed van religie en leg uit dat 'bloeden' tijdens de (eerste keer) seks niks met het maagdenvlies te maken heeft. 

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.