Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Wat zijn massagekaarsen?

Massagekaarsen kunnen net zoals gewone kaarsen aangestoken worden met een vuurtje. Massagekaarsen bestaan, anders dan gewone kaarsen, uit een mix van sojawas, boters (shea butter) en verzorgende oliën. De sojawas die wordt gebruikt voor massagekaarsen heeft doorgaans een smeltpunt van circa 45c (graden). Dit zorgt ervoor dat de gesmolten olie die ontstaat na het aansteken veilig op de huid kan worden aangebracht. De massagekaars geeft een heerlijke geur vrij tijdens het branden en de olie die eruit ontstaat is geschikt voor het hele lichaam.

Hoe gebruik ik een massagekaars?
Houd er rekening mee dat een massagekaars gemiddeld 10 á 15 minuten moet branden voordat er genoeg olie is gesmolten om een volledige massage te geven (of te ontvangen). Tijdens het branden vult de ruimte zich met de heerlijke geuren van de massagekaars, wat gelijk zorgt voor een romantische sfeer. Wanneer de massagekaars voldoende olie heeft gesmolten, dan doof je de massagekaars uit waarna je vervolgens 1 minuut wacht totdat de gesmolten olie iets verder is afgekoeld. Hierna is de temperatuur van de olie ongeveer gelijk aan je eigen lichaamstemperatuur, wat een erg prettig gevoel is. (Test voor het aanbrengen op de huid altijd even met je vinger of op je pols of de temperatuur niet te hoog is!)

Het gebruik van een massagekaars verhoogt de romantiek en is uitermate geschikt als voorspel. Uiteraard kun je de massagekaars ook gewoon gebruiken voor een reguliere massage.


Naar de massagekaarsen