Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Waarom glijmiddel?

Glijmiddelen kunnen worden gebruikt om de penetratie soepeler (gladder) te laten verlopen. De bloedaanvoer in en rond de vagina zorgt ervoor dat er fijne druppeltjes vocht door de vaginawand lekken en zo de gehele vulva bevochtigen. De hoeveelheid vocht verschilt per vrouw en kan per dag anders zijn, maar is vaak afhankelijk van de leeftijd, cyclusdag of de mate waarin een vrouw seksueel opgewonden is. Het is belangrijk dat een vrouw bij de seks voldoende vochtig is. Wanneer dit namelijk niet het geval is, dan bestaat de kans dat het slijmvlies beschadigd raakt wat kan zorgen voor irritatie of een pijnlijk gevoel tijdens en na het vrijen. Voldoende tijd nemen voor het voorspel kan helpen voor een vrouw om voldoende vochtig te worden. Hiernaast kan het gebruik van glijmiddelen ook helpen om ervoor te zorgen dat de seks soepeler en prettiger verloopt. Ook wanneer je als vrouw geen moeite hebt om vochtig te worden kan het gewoon leuk en lekker zijn om glijmiddel te gebruiken. Glijmiddelen zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en smaken. Alle glijmiddelen met smaakjes kunnen veilig geproefd worden.

Glijmiddelen op waterbasis:
Het grote voordeel glijmiddel op waterbasis is dat het relatief goedkoop is, niet of nauwelijks vlekt en makkelijk met water afwasbaar is. Ook kan glijmiddel op waterbasis veilig gebruikt worden in combinatie met speeltjes.

Glijmiddelen op siliconenbasis:
Deze varianten zijn vaak iets duurder maar voelen ook zachter en prettiger aan. Glijmiddel op basis van siliconen is niet schadelijk voor de huid. Het grote voordeel is dat het langer glijdt en zelfs onder water gebruikt kan worden. Nadelen zijn dat het kan vlekken in je kleren en lakens en (vaak) niet gebruikt kan worden in combinatie met speeltjes die ook gemaakt zijn van siliconen.

TIPS:
Sommige mannen vinden het vrijen met een condoom om minder prettig of zelfs vervelend voelen. Wanneer je voor het aanbrengen van de condoom een klein druppeltje glijmiddel in de condoom doet, dan voelt het vaak prettiger en kan het zorgen voor meer gevoel tijdens het penetreren.

Er zijn vrouwen die glijmiddel op siliconenbasis aan de binnenkant van hun dijen smeren bij het dragen van een rokje of jurkje zonder panty om irritatie van het langs elkaar schuren van de benen tegen te gaan.


Naar de glijmiddelen