Diskret verpackt und versendet!

Suchen

Suchen

Intimitijd vinden in vertraging: 3 oefeningen voor diepere verbinding

De feestdagen staan alweer voor de deur. Een periode waarin iedereen wat meer drukte ervaart dan in andere periodes. Des te belangrijker om samen af en toe even bewust de vertraging op te zoeken en te genieten van de kostbare momenten die je samen hebt. Net zoals we bewust de tijd nemen om samen te ontspannen, kunnen we ook bewust de tijd nemen om onze intieme momenten te verdiepen. In deze blog deel ik drie hele praktische oefeningen die je hierbij kunnen helpen. De oefeningen kunnen afzonderlijk worden uitgevoerd, maar je kunt er ook voor kiezen om ze allemaal achter elkaar te doen.

Voorbereiding

Voordat je begint met de oefeningen, is het belangrijk om de juiste omgeving te creëren. Zorg ervoor dat de deurbel uit staat, de kinderen in bed liggen of uit logeren zijn, je telefoon op stil staat en dat alleen je favoriete Spotify-afspeellijst speelt. Creëer een sfeervolle setting met kaarslicht, trek de gordijnen dicht en dim de verlichting. Draag comfortabele kleding, zoals een yogabroek of joggingbroek en zorg ervoor dat je een blinddoek bij de hand hebt.

Oefening 1: Meditatie en Luisteroefening

“Soms zou ik willen dat de ander alleen maar naar mij luistert, zonder iets terug te zeggen, een weerwoord te hebben of direct met oplossingen aan te komen. Gewoon alleen maar luisteren.”

Soms verlangen we ernaar dat onze partner gewoon naar ons luistert, zonder te reageren. Deze oefening draait om dat verlangen. Ga samen dicht tegenover elkaar zitten op een kussen, op bed of op de bank. Zet rustige achtergrondmuziek op en sluit je ogen. Neem de tijd om tot rust te komen, mediteer of bid innerlijk als je dat prettig vindt. Adem rustig in en uit en geef jezelf en je partner vijf minuten voor dit moment. Laat eventuele gedachten rustig passeren en blijf rustig ademen.

Wanneer je beiden tot rust bent gekomen, open je je ogen. Spreek af wie er begint. Je krijgt vervolgens 5 minuten de tijd om gedachten uit te spreken die je belemmeren om te ontspannen of om de verbinding met elkaar aan te gaan. Het gesprek is beperkt tot deze uitingen; je gaat niet in op elkaars woorden. Luister gedurende 3-5 minuten naar elkaar, maar geef geen reactie. Het is ook niet erg als iemand een tijdje stil is, laat dit gewoon gebeuren. Bedank de ander voor de gedachten die hij of zij met je deelt.

Oefening 2: Dans

“Als jong pubermeisje droomde ik al van het eindgala. Samen met een leuke jongen schuifelen op de dansvloer. Dicht tegen elkaar aan, de zenuwen, de spanning…”

Je herinnert je vast nog wel de opwinding van de eerste keer schuifelen? Ook al ben je misschien geen professionele danser, op deze manier bewegen op muziek is voor iedereen toegankelijk. Zet een romantische afspeellijst op en vraag je partner om met je te dansen. Ga lekker dicht tegen elkaar aan staan en beweeg heen en weer. Voel het ritme van elkaars lichaam en probeer samen één te worden in dat ritme. Probeer verschillende houdingen uit, zoals met je rug naar je partner staan, zodat deze je kan omhelzen en je een gevoel van geborgenheid geeft. Als je je comfortabel genoeg voelt, beweeg dan wat sensueler en verleidelijker. Deze oefening kan in het begin misschien wat ongemakkelijk zijn, maar na verloop van tijd verdwijnt dit vanzelf en zal je merken dat het je een gevoel van diepe verbinding kan geven.

Oefening 3: Aanraking

“Ik kan het me nog goed herinneren. De eerste keer dat we elkaar ontmoetten en we elkaar voor het eerst aanraakten. Ik zat op zijn schoot en we streelden elkaars handen. Bij elke aanraking voelde ik een tinteling door mijn lichaam.”

Herinner je je de eerste keer dat je elkaar aanraakte? En het gevoel dat dit gaf in je lichaam? In deze oefening ga je samen op zoek naar dat gevoel van verkenning en verlangen. Ga tegenover elkaar in kleermakerszit zitten op bed of op de grond, met rustige muziek op de achtergrond. Deze oefening wordt door beide partners uitgevoerd. Een van de partners draagt een blinddoek en zit ontspannen met de handen in de schoot.

Als de niet-geblinddoekte partner kijk je eerst ongestoord naar je partner alsof je hem of haar voor de eerste keer ziet. Loop om je partner heen, maar raak hem of haar nog niet aan. Na enkele minuten van observeren, begin je voorzichtig te strelen, vermijd de erogene zones en zoen elkaar nog niet. Begin met het aanraken van het hart, raak zachtjes de hand aan, wrijf over de arm, leg je wang tegen zijn of haar wang, streel het haar, wrijf over de rug. Doe alles met rust en aandacht, neem minstens 10 minuten de tijd voor deze oefening. Hierna wissel je van blinddoek en is de ander aan de beurt.

Wil je deze oefening uitbreiden? Houd de blinddoek dan om en verken juist de erogene zones van je partner. Verras elkaar door zachtjes te kussen, te strelen en de passie tussen jullie beiden aan te wakkeren.

Bespreek na afloop ook met elkaar hoe het was om dit te doen. Wat vond je fijn? Waar genoot je van? Wat vond je misschien ongemakkelijk en waarom?

Je kan het natuurlijk bij deze oefeningen laten, maar de kans is groot dat hierna de passie is aangewakkerd en jullie niet van elkaar af kunnen blijven. Geniet hier vooral van!

We horen graag van je of deze oefeningen hebben geholpen tot het krijgen van een diepere verbinding en samen de vertraging in te gaan. Laat je een berichtje achter in de comments?

Schreiben Sie einen Kommentar

Kommentare werden vor der Veröffentlichung genehmigt.