Gratis verzending in NL > €49,95 | Discreet verpakt

Zoeken

Zoeken

Resultaten onderzoek: 'Seks in Corona tijd'

1 op de 4 mensen vindt seksleven verbeterd in corona tijd!

Meerdere erotiekshops zijn recent in het nieuws geweest met berichten over de enorme toename in de verkoop van seksspeeltjes en andere erotische artikelen in corona tijd. Ook Els van christelijke erotiekshop Intimijd.nl merkte dat er in tijden van (intensieve) lockdowns meer werd besteld. Stellen waren vaker thuis en hadden tijd over door bijvoorbeeld het ontbreken van de reistijd.

 

Onderzoek naar de beleving van seks en de relatie in corona tijd

Heeft de corona periode invloed gehad op hoe stellen hun relatie en seksleven beoordelen? Een interessante vraag waar Els van Intimitijd graag antwoord op wilde hebben. In het voorjaar van 2021 heeft ze daarom een enquête uitgezet onder klanten en volgers van de christelijke erotiekshop. Ook de ‘EO Eva’ en ‘Seksuologen met Twee’ hebben de enquête gedeeld, waardoor deze uiteindelijk door 379 mensen is ingevuld! Er deden meer vrouwen (68%) mee dan mannen (32%) en de gemiddelde leeftijd van de respondenten was 41 jaar. Het onderzoek is breed gedeeld en daarmee niet specifiek gericht op alleen christelijke stellen. In dit artikel deelt ze de resultaten van haar onderzoek.

 

Corona periode overwegend positief effect op relatie

Een opvallend inzicht: maar liefst 26% van de respondenten geeft aan dat de invloed van de corona periode op zijn of haar seksleven positief is geweest, ten opzichte van de periode ervoor. Hier staat tegenover dat 17% van de respondenten aangeeft dat de corona periode een negatieve invloed heeft gehad en 57% geeft aan ‘geen verandering’ te ervaren. Een ander opvallend inzicht is dat het percentage mensen dat aangeeft dat hun relatie is verbeterd in de corona periode nog groter is, met maar liefst 41%! De corona periode heeft dus voor een deel van de mensen ook positieve dingen gebracht.

 

Invloed Corona op seksleven - Intimitijd

 

Relatietevredenheid

Over het algemeen waarderen mensen hun relatie met een significant hoger cijfer (8,1) dan hun seksleven (7,0). Wanneer we kijken naar de verschillen tussen mannen en vrouwen, dan valt op dat mannen zowel hun relatie als seksleven gemiddeld lager waarderen dan vrouwen. Mannen geven hun seksleven gemiddeld een 6,8 en vrouwen waarderen hun seksleven met een 7,1.

 

Relatie tevredenheid corona seksleven

Maar liefst 41% van de respondenten geeft aan dat hun relatie is verbeterd in de corona periode. Daarnaast geeft ongeveer 33% van de mensen aan dat ze meer ‘intieme tijd’ hebben kunnen doorbrengen met hun partner en iets meer dan 26% geeft aan dat de kwaliteit van hun seksleven is verbeterd. Een aantal respondenten licht toe:

 “Coronacrisis heeft geen negatieve invloed gehad, maar is juist alleen maar positief geweest voor onze relatie. Meer tijd samen en geen/minder sociale verplichtingen.”

“Ik was wel klaar met onze relatie. Maar doordat we nu op elkaar aangewezen waren en geen afleiding (vergaderingen , feestjes enz.) buiten de deur hadden, zijn we ‘s avonds vaker op de bank gaan praten en hebben meer quality time gehad. De coronaperiode heeft onze relatie misschien wel gered.”

 

Deze positieve effecten gelden helaas niet voor iedereen. Zowel op de stelling ‘Ik heb meer intieme tijd kunnen doorbrengen met mijn partner’ als ‘de kwaliteit van seksleven is verbeterd’ geeft circa 30% aan het daarmee oneens te zijn. Het hebben van een of meerdere kinderen die veel thuis moesten blijven zal hier ongetwijfeld een rol in hebben gespeeld. Zoals een van de respondenten het treffend verwoord:

“Het is lastig om intiem te zijn met continue 2 pubers in huis.

 

Seksspeeltjes en experimenteren

Ruim 23% van de respondenten geeft aan dat ze in de corona periode meer hebben geëxperimenteerd op seksgebied. “In de open reacties op de enquête lezen we dat mensen seks hebben gehad in de buitenlucht, ze het spannend vonden om tussen het werk door met elkaar de liefde te bedrijven of dat ze voor het eerst een seksspeeltje hebben aangeschaft. De laatstgenoemde hebben we ook gevraagd en 16% geeft aan dat ze in de corona periode voor het eerst een seks toy hebben aangeschaft.” Licht Els Gouman, eigenaresse van Intimitijd.nl, toe. Twee reacties uit de enquête:

“Er was meer vrije tijd, dus meer tijd voor ontspanning en meer tijd voor elkaar.”

“We hebben ontdekt dat seksspeeltjes als vibrators zowel voor man als vrouw fantastisch zijn en een verrijking voor het seksleven.”

 

Conclusie

Els: “De corona periode is voor een hoop mensen een zware periode geweest waarbij men naast het virus zelf misschien ook wel hebben geleden onder stress van het werk of doordat de kinderen veelvuldig thuis zijn geweest. Gelukkig laat ons onderzoek zien dat de corona periode voor veel mensen een positieve uitwerking heeft gehad op hun relatie en seksleven doordat ze meer tijd met elkaar hebben kunnen doorbrengen.” Reacties van respondenten:

“Doordat je met anderen mensen veel minder of geen fysiek contact hebt, geen knuffel van vrienden, is de fysieke aanraking met mijn partner veel intenser en belangrijker geworden.”

“Onze baby is verwekt tijdens de lockdown. We hebben onze tijd dus goed besteed!”

 

“Meer tijd met elkaar doorbrengen kan dus echt een positieve uitwerking hebben op je relatie én je seksleven. Dat lijkt ons een mooie wijze les om mee te nemen naar de aankomende periode. Voor je het weet zit je weer in de waan van het leven zoals het voor corona was. Maak tijd voor elkaar, investeer in je relatie en blijf ontdekken! Gebruik bijvoorbeeld de thema’s uit ons onderzoek om met je partner in gesprek te gaan over hoe jullie de afgelopen periode hebben beleefd en wat voor invloed dit heeft gehad op je relatie en seksleven.”

Een overzicht van de belangrijkste resultaten zie je in onderstaande infographic.

Els Gouman

Oprichter en eigenaar van Intimitijd.nl

 

Infographic Onderzoek Intimitijd - Seks in Corona tijd

Laat een reactie achter (alle velden zijn verplicht)

Reacties worden eerst door ons beoordeeld.