Vorige Artikel 17 van 27 Volgende

INTERVIEW IN OPEN DEUR

Els Gouman (30) is eigenaar van een christelijke erotiekwebshop. ‘Ik heb echt voor ogen  dat mensen kunnen genieten van een mooi seksleven, omdat ik geloof dat God dat zo heeft bedoeld.’ Een interview.

Intimitijd.nl heet de christelijke erotiekwebshop die Els Gouman samen met haar man heeft opgezet. Het plan om zo’n webshop te beginnen, kregen ze op grond van eigen ervaringen:

‘Ik was 18, en vijf maanden zwanger toen we trouwden. Ik had vrij open ideeën over seksualiteit, terwijl ik wél opgevoed ben met “geen seks voor het huwelijk”. Toen we eenmaal getrouwd waren, ontstond er bij mij toch een blokkade op seksueel gebied. Ik ging zoeken op internet wat er te vinden was over hoe je als christen op een positieve manier invulling kunt geven aan je seksleven. Ik vond alleen sites uit de VS met minimale informatie. Bij ons ontstond toen het idee om zelf een site op te zetten in Nederland die meer informatie geeft over seksualiteit en waar je geschikte producten kunt kopen.’

 

Genot

‘Ik heb echt voor ogen dat mensen kunnen genieten van een mooi seksleven, omdat ik geloof dat God dat zo heeft bedoeld. Hoe God ons als man en vrouw heeft gemaakt, elk op onze eigen manier, betekent ook dat we mogen genieten van ons seksleven. lees daar Hooglied maar eens op na. Als je seksuele relatie goed loopt, kan dat echt bijdragen aan een goed huwelijk. Je bent intiem met elkaar, je bent zo dicht bij elkaar – die verbinding werkt door. Dat merk ik zelf en gun ik anderen ook.

Seks is een heel kwetsbaar onderwerp, en is nog steeds steeds een taboe om over te praten, zowel binnen de relatie als daarbuiten. Ik zie vVooral dat het bij vrouwen is het een beladen onderwerp is. Veel van henEén op de drie vrouwen heeft in het verleden wel eens een nare seksuele ervaring gehad. Je kuntkan je voorstellen dat dit uiteindelijk ook ook invloed heeft op de seksuele beleving. Dat blijft hangen. Er wordt vaak gedacht dat het bij mannen makkelijker gaat,  omdat ze gemakkelijker opgewonden worden. Maar als het om gevoel, eigenwaarde en genegenheid gaat, zijn mannen net zo kwetsbaar als vrouwen.’

 

Openheid

‘In sommige kerken is op zo’n manier over seksualiteit verteld dat hijet beladen is met schaamte. Uit een onderzoek van ons waar dat we gedaan hebben onder 600 mensen aan deelnamendeelnemers, blijkt dat christenen vaker twijfelen dan niet christenen of iets mag over hun seksuele grenzen. Zoals: een vibrator gebruiken. Ondanks deze twijfels Toch vindt drie op de vier christenen het gebruik van speeltjes, zoals een vibrator, geen probleem. Zo heeft 41% van de christenen ook een of meerdere speeltjes in huis. Tegelijkertijd hebben veel christenen seksspeeltjes in huis en is het taboe daarop er wel een beetje af.

Ik vind het belangrijk om zelf open te zijn over seksualiteit. Anders ben je niet toegankelijk en doorbreek je het taboe niet. Je hoeft natuurlijk niet alles te vertellen. Het is steeds zoeken naar de grens: wat vertel ik wel, wat niet?‘

 

Massagekaarsen

‘We willen niet alleen producten verkopen, maar ook informatie geven. Via de mail en Whatsapp krijgen we veel vragen. Bijvoorbeeld: ‘Ik wil graag een boost geven aan mijn seksleven –  wat adviseer je?’ Of: ‘Mijn man/vrouw heeft geen zin in seks.’ Heb je nog tips?’ Wat voor het ene stel werkt, werkt voor het andere niet.  Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en daar proberen we daar zo goed mogelijk op te reageren. Pijn bij het vrijen komt bij vrouwen regelmatig voor, zeker na de overgang. Een glijmiddel kan dan goed helpen. Een Waarbij een vibrator kan weer ontspanning kan brengen en , kan ook de seks spannender kan maken.

Het gaat bij onze erotiekshop niet alleen om speeltjes. We verkopen ook heerlijk geurende massagekaarsen, waarvan je de warme olie kunt gebruiken om elkaar te masseren. En dan hóéft het niet op seks uit te draaien. We verkopen ook het spel ‘Ultiem verlangen’, dat je met z’n tweeën speeltgericht op stellen om de onderlinge communicatie over seksualiteit te bevorderen. en de communicatie bevordert.

De producten die we verkopen, moeten van goede kwaliteit zijn, prettig aanvoelen voor beiden, passen binnen een visie dat je met wederzijds respect met elkaar omgaat en vrouwvriendelijk zijn. Dildo’s of vibrators die op een penis lijken, verkopen we niet. Die zijn sterk verbonden met pornoiflms. Zo verkopen we ook geen pProducten voor anaal gebruik  verkopen we ook niet, net als , SM- of bondageproducten. Ik heb geen oordeel over mensen die dit wel prima vinden, maar het past niet bij onze visie op seksualiteit. We gaan altijd wel graag in gesprek met mensen die anders denken, dat is altijd leerzaam. en niet bij de uitstraling van de site.

We zijn er trouwens niet alleen voor christenen: we merken dat ook veel niet-christenen graag bij ons bestellen.’

Esther van der Panne is eindredacteur van Open Deur.

http://www.open-deur.nl/portfolio/open-deur-juni-2016/ 

© 2012 - 2021 Intimitijd | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel